A ballonos víz

A tiszta természetes víz (amely a természetben fizikai és kémiai értelemben teljesen tiszta állapotban soha nem fordul elő) elektromosan semleges, különböző ionok és a belőlük képzett sók vizes oldatának fogható fel. Mindig tartalmaz több-kevesebb mennyiségű kalcium- és magnézium-hidrogénkarbonátot, vele egyensúlyt tartó szénsavat, továbbá az anionok közül kloridot és a talajösszetételtől függően szulfátot, valamint nátrium-kationt. Emellett nyomokban találhatók benne nem ionos vegyületek, valamint a talaj szerkezetétől és pH-jától függően egyéb, nemkívánatos összetevők (vas, mangán) is.

A tiszta víz az élet alapja, naponta 2-3 litert kellene meginnunk belőle. Azonban nem csak a napi folyadékbevitel mennyiségét érdemes szem előtt tartani, hanem az elfogyasztott víz minőségét is, hiszen ez nagyban befolyásolja közérzetünket. Amit eszel, iszol, azzá válsz. Az ipari és a mezőgazdasági termelés során a káros anyagok óhatatlanul az ivóvízforrásokba juthatnak, így fontos, hogy a víz, amit fogyasztunk, a lehető legkevesebb szennyeződést tartalmazza. A közületi ivóvíz-szolgáltatók a lehető legmagasabb színvonalú ivóvizet biztosítják. Gyakran azonban lebegőanyagok (homokszemcsék, vízkőlevállások, rozsda, szennyezőanyag) kerülhetnek a vízvezeték-hálózatba a javítási, felújítási munkálatok illetve új bekötések során.. Aki többet akar tenni egészsége megőrzése érdekében, annak érdemes a vizet szűrve fogyasztania!

A kemény (azaz magas Ca- és Mg-tartalmú) víz fogyasztása növelheti az érelmeszesedés gyakoriságát, illetve súlyosságát, és elősegítheti a vesekőképződést. A túlzott mértékű lágy- víz-fogyasztás fokozhatja az érrendszeri megbetegedések arányát. Palackozóüzemünk nagy hangsúlyt fektet a minőségre, ezért a legmodernebb technológiát és minőségirányítási rendszert alkalmazva, saját gyárunkban palackozott, ezáltal minőségileg folyamatosan ellenőrzött, kiváló minőségű, alacsony ásványianyag-tartalmú ballonos vizet kínálunk fogyasztóink részére.

Hogyan készítjük palackozott vizeinket?

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. által garantált ivóvizet (kiváló minőségű, nagyobbrészt felszín alatti tortyogói, pellérdi, tettyei vízbázisból származó I. és II. osztályú réteg- és I. osztályú karsztvizet, kiegészítve a társszolgáltatóktól átvett, parti szűrésű kutak vizével) többlépcsős szűrési eljárással palackozásra előkészítjük:

  • - Mechanikus szűrés: A vízszűrő biztosítja a vízvezetékrendszerek és a hozzá kapcsolt berendezések védelmét a szilárd, vízben lebegő szennyeződésektől, mint rozsda, forgács, homok, kenderfonal stb.

  • - Vas- és mangántalanítás: Magasabb koncentráció esetén a használati tárgyakon kiválást, elszíneződést okozhat, amely a korróziós károkon kívül esztétikai károsodással is jár.

  • - Aktív szenes szűrés: Az aktív szén víztisztító (és légtisztító stb.) képessége nagyon régóta ismert. Különösképpen alkalmas a víz biológiai – szerves – eredetű élő és élettelen szennyeződéseinek eltávolítására, megköti, kiszűri a nehézfém- maradványokat, oldószermaradványokat, klórozott szénhidrogéneket (a rákkeltő haloform vegyületeket), szabadklórt, homokszemcséket, és a víz illatát, ízét, színét rontó anyagokat, de közben a vízben hagyja az értékes kalciumot, magnéziumot, és a többi ásványi sókat.

  • - UV csírátlanítás: Már régóta ismert, hogy a napfény megakadályozza a fertőzések elszaporodását. A nem kívánt mikroorganizmusok másodpercek alatt inaktívvá válnak, míg a termék tulajdonságai megmaradnak. Az UV-C csírátlanítás akkor is működik, amikor a csírák már ellenállnak a hagyományos fertőtlenítőknek, mint alkohol, antibiotikum ... Az UV csírátlanítás minden mikroorganizmus esetében működik, lehet az gyakran előforduló Coli baktérium, SARS, legionella vagy penész.

A víz palackozása modern, korszerű berendezésekkel történik.

Ebben a kategóriában

Hasonlóak

Comments

Leave your comment